HQS-Y órarendszerek

Leírás:
HQS-Y digitális órarendszerek a pontos idő kijelzésére szolgálnak iskolákban, intézményekben, logisztikai központokban, üzemekben stb. Szükség szerint vezérléssel is felszerelhetők, pl. csengők, jelzők, vagy más berendezések működtetésére. Az órarendszer egy HQS-Y01 központi órából és több (korlátlan számú) HQS-Y02 vagy HQS-Y03 órából áll.
A pontos idő szinkronizációja rádiójellel (vezeték nélküli, wirelles) vagy RS485 (vezetékes) vagy kombinált jelátvitellel történik. A központi egység a pontos időt a GPS vevőtől kapja, a csengetés terve vagy más berendezések vezérlése egy számítógépen keresztül történik, majd tartósan tárolja a saját EEPROM memóriájában addig, amíg azt ki nem cseréljük. A kijelzés minőségének érdekében mindegyik óra méri a körülötte lévő fény erősségét és annak alapján szabályozza a kijelzés fényerősségét.

Működés leírása:
A központi egység, amely külsőleg semmiben sem különbözik a többi órától (kijelzőtől), a GPS vevőtől fogadja a pontos időt. Minden percben szinkronizációt végez. A központi egység szinkronizálja a többi órát (kijelzőt) másodpercenként egyszer a vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetésen. A rendszer automatikusan átáll a téli-nyári időszámításra.

Hozzáadható funkciók:
A digitális órarendszer nem csak a pontos idő kijelzésére szolgál, hanem dátum és külső-belső hőmérséklet kijelzésére is.
A fent felsorolt funkciók kijelzésén kívül a rendszer irányításra is alkalmas. Opcionálisan relés kimenet építhető be minden órába (kijelzőbe) csengő, világítás, klímaberendezés, fűtőberendezés, ventiláció stb. működtetésére. A bekapcsolás-kikapcsolás terve lehet állandó vagy ismétlőleges. Lehetséges a berendezések (rendszer) felhasználó általi programozása egy számítógépen keresztül. Ebben az esetben a központi berendezést ki kell bővíteni egy számítógépre vagy memóriainterface csatlakoztatható bemenettel. A vezérlő program az adott feladathoz van idomítva.

Működési elv:m

HQS-Y órarendszerek

Rendszert képező egységek:
- HQS-Y01 - digitális központi óra - 6 digit
- HQS-Y01D - digitális központi óra - kétoldalas, 2x6 digit
- HQS-Y02 - digitális óra - 6 digit
- HQS-Y02D - digitális óra - kétoldalas, 2x6 digit
- HQS-Y03 - digitális óra - 4 digit
- HQS-Y03D - digitális óra - kétoldalas, 2x4 digit
- HQS-YGPS - GPS vevő
- HQS-YT1 - rádióadó
- HQS-YR1 - rádióvevő
- HQS-SW - számítógépes software

Ez a weboldal sütiket használ
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.